fredag 23. januar 2015

2015


Tenk nå er over midten av Januar.

Så har det gått litt tid igjen før jeg blogge igjen. Skal ikke skrive mer at jeg skal bli flinkere, for det klar jeg ikke  holde......
Men har ikke ligget på lat siden for det. 
Skal prøve noe nytt. I vår her fikk vi jo 2 vakre lam om jeg og min datter flasket opp til de kunne begynne og spise selv.
Her på gården ble det 24 koppklam til sammen.Det skulle egentlig bare være 2, men siden det gikk så bra med de første så kom det flere og flere i bingen til våres. Min datter og jeg tok mye av matingen på dagen og natten tok de på gården og flasket lama.
Det gikk fort over på bøtte med tutter på og etter vært ble det kraft for og høy.
Så fikk de komme seg ut på beite og kose seg hele sommeren.
Så kom høsten og alt tar jo en ende. Det ble tid for slakt. Min datter og jeg ville gjerne se om vi klarte å gjøre skinna ferdig til preparering. 
Så da var det bare og komme seg i butikken og kjøpe masse salt. Både grovt og fint. Så blandet vi det i en bolle.Så var det å strekke ut skinna da. Det ser ikke så pent ut, men det er sånn det blir gjort.Da var det tid for å strekke og ta ut de verste av fettet som var der. 


Og det ble jo litt fett selv om det er to skinn. Så var det og strø og gni saltet inn i skinnet. Over alt i kriker og kroker.....Her skal de ligg fra 1 uke til nesten 14 dager, kommer an på når du sender inn. 
Vi har nå sendt dem inn til Roars. Så vi får jo se om vi har gjort godt arbeid..... Å om det komme noe tilbake igjen. Det tar jo litt tid så det er bare og vente i spenning.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar